Clătite de morcov
Dă prin răzătoare un morcov crud.
Mai adaugă două ouă, două linguri de făină, sărează compoziția si amestec-o cum
se cuvine.
În tigaia cu unt înfierbântat pui
câte o lingură de umplutură și prăjești bliniile pe o parte și pe alta până se
rumenesc. Clatitele sunt foarte gustoase dacă
le servești cu smântână. La o jumătate de kg de morcov dat prin răzătoare se
adaugă două ouă, 2 linguri de făina, 2 linguri de unt si puțină sare.
Morcov în smântână
Dă prin răzătoarea mășcată morcov
ca să obții 3 pahare. Presoară-l cu zahăr. Lasă-l până va elimina suc si
prăjește-l intr-o tigaie adâncă. Adaugă
făină si smântână si punel la rolă să se coaca.
Pentru acest fel de mâncare ai
nevoie de:
3 pahare de morcov, 3 linguri de
zahăr tos, 100 g de unt, o lingură de făină, 200 g de smântână.
Clătite din dovlecei
Dovleceii se curăță de coaja si semințe, se
dau prin răzătoare, se sărează, se amesteca cu doua oua batute, se adauga faina
si se prajesc ca si clatitele din morcov.
La un kg de dovlecei trebuie: 2 oua, 2-3 linguri de făină, ulei, putina sare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...