Treceți la conținutul principal

Caleste-ti organismul!

    In fiecare zi, dupa gimnastica de dimineata, obisnuieste-te sa-ti faci o frictiune ori un dus cu apa rece. Frictiune se face cu geluri exfoliante ori cu zatul de la cafea. Asta intareste sistemul nervos si apara totodata organismul de raceala.

  Vara e cel mai indicat anotimp pentru a incepe frictiunile. Temperatura apei in primele zile va fi 30-32 grade, apoi, treptat, se scade pana la 16-18 grade.

  Frictiunea trebuie sa dureze nu mai mult de 4-5 minute.

  Pentru frictiune cumpara-ti o manusa.

    Frictiunea se face in ordinea urmatoare:

  Se inmoaie manusa in apa. Se stoarce usurel, asa ca sa ramana inca destul de umeda.

  Se freaca mai intii o miina, purtand manusa de la degete spre umar. La fel se procedeaza si cu cealalta maina.

  Pieptul si burta de asemenea se frictioneaza cu apa rece, apoi se sterg bine cu un servetel, facind miscari circulare repezi.
  Apoi, tot cu miscari circulare se frictioneaza si spinarea.
  Picioarele se frictioneaza si se sterg de la degete in sus.

  Dupa dus, corpul se sterge, respectand aceeasi ordine: mainile- de la degete spre umar; burta, pieptul si spinarea- cu miscari circulare; picioarele- de jos in sus.


  Dupa fiecare frictiune trebuie sa simti in tot corpul o caldura si o destindere placuta. Daca inca in timpul frictiunii te trec fiori, inseamna ca pentru tine apa e inca prea rece. 

  Gimnastica se face cu ferestruica deschisa.

  Iar cand se trece la frictiune se inchide ferestriuca, mai cu seama daca-i iarna.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...