Treceți la conținutul principal

Frumusetea ikebanelor – Sfaturi practic



    Atunci cand ai acasa flori, in ghiveci sau in vaze, si viata parca ti-e mai draga.

  Multora nu le place cand ferestrele sunt incarcate cu flori. Altora le vine greu sa le ingrijeasca: e munca marunta cu ele si iti rapeste destul timp.

  Dar n-ai sa gasesti un om, care  n-ar vrea sa aiba pe masa o vaza cu flori. Si tu, daca vreai sa fie frumos in camera ta, nu alerga dupa diferite *zorzoane*, pernute colorate, nu atarna diferite bibelouri, ci impodobeste-ti casa cu flori vii, astfel si aerul va fi mai proaspat si atmosfera mai placuta. 
  Fiecare tara isi are obiceiurile sale. Chiar si buchetele de flori se fac in mod diferit.
  In Japonia, de exemplu, florile se bucura de o admiratie deosebita. Acolo exista chiar sarbatoarea florilor: ziua crizantemelor, a visinilor in floare. Fiecare femeie are grija, pe linga toate trebuintele zilnice, sa insuseasca maiestria de a face flori vii. De altfel, cea mai mare arta este de a combina o floare cu o crenguta exotica.
  Fiecare fata japoneza insuseste arta alcatuirii buchetelor, care in japoneza se numeste *ikebana*. Nu se pun multe flori in vaza deoarece nu e prea estetic. Se iau 2-3 flori, o crenguta si se infig intr-un suport metalic, ce se pune in apa intr-un vas plat. Toata meiestria consta in aceea de a alege 3 flori si 2 crengute sau 2 flori si o crenguta. In Japonia exista chiar si o scoala superioara de formare a buchetelor/ ikebanelor. Celor care o absolvesc li se inmaneaza diplome. Mai exista si numeroase cursuri, cercuri studentesti si muncitoresti, organizate de amatorii ikebanelor.
  De asemenea, e recomandabil, ca in vaze sa nu punem buchete mari de flori. In asemenea buchete floarea isi pierde din splendoarea ei. De altfel, intr-un buchet impunator nici florile nu se pastreaza proaspete.  Dar ce folos din niste flori ofilite? Ele nu impodobesc odaia, ci, dimpotriva, ii dau un aspect de dezordine si neglijenta.

  Nici nu trebuie sa facem buchete dupa un anumit calapod. Sa zic, de exemplu, 2 trandafiri, 3-4 astre, citeva brumarele.  

  Obisnuieste-te sa pui in vaza una, trei, cinci flori (e de dorit fara pereche), dar in asa fel, ca sa se combine intre ele si sa se asorteze cu vaza in care le-ai pus, cu culoarea peretelui, cu anturajul odaii.

  Uneori doua- trei flori si o ramura verde fac un buchet atat de frumos, ca nu te mai saturi sa-l privesti. Iata, bunaoara, doua- trei garoafe rosii, una mai inchisa, alta mai aprinsa, iar intre ele o crenguta alba de sparanghel. Se privesc de minune intr-o vaza inalta de sticla, ingusta la gura, din care se vede apa limpede si tulpinitele verzi ale florilor...
 Daca ai indeminare si dorinta poti forma buchete impresionante, orice  om e o individualitate si fiecare o face in felul sau. Unuia ii place sa puna in vaza un manunchi de lalele rosii, altul ar vrea sa vada pe masa 3 narcisi cu frunzulitele lor ascutite, ca niste fire de iarba.

  E splendid buchetul din albastrele, romanite si cateva spice de grau sau secara.

  Tin sa va mai spun o data, dragi cititori ai blogului, ca nu exista nici un fel de retete, fiecare are gustul sau si isi alege ce-i place.

  Si desi fiecare isi face buchetul dupa plac, totusi sunt niste reguli foarte simple: florile sa fie neaparat proaspete, sa corespunda culorii si formei vazei in care sunt puse.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...