Treceți la conținutul principal

Supă de ciuperci și tăiței

  Cu două ore inainte de a te apuca de supă, spala câteva ciuperci albe și pune-le in apă. Apa in care au stat vei folosi-o tot pentru supă.
  Când ciupercile se vor înmuia, scoate-le, iar in acea cratiță mai pune apă, ca să fie 2- 2 litri jumate.
  Taie vrio trei cartofi și pune-i tot in acea cratita la un foc mic.
  Iar acum prăjeste ciupercile marunțite si dă-le drumul in apa unde fierb cartofii.
  În sfârsit, rumenește morcovul, pătrunjelul, adăugându-i in fiertura.

  Când o sa vezi ca morcovul a fiert (incearca-l cu o furculiță), pune și tăițeii la fiert. Nu uita sa pui in supă și ceapa rumenită.

  Tăițeii trebuie sa fiarba incă 10-15 minute. După ce sunt gata, presară in cratiță pătrunjel verde, mărar si supa e gata. Aceasta supă se serveste cu smântână.
Pentru această supă ai nevoie de:

25 g de ciuperci uscate,  3 cartofi,  doua cepe,  doi morcovi,  rădăcini de pătrunjel cu tot cu verdeață,  100 g de tăiței sau fidea,  3-4 linguri de unt,  100 g de smântână. Untul poate fi înlocuit cu ulei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...