Cu două ore inainte de a te apuca de supă, spala câteva ciuperci albe și
pune-le in apă. Apa in care au stat vei folosi-o tot pentru supă.
Când ciupercile se vor înmuia, scoate-le, iar in acea cratiță mai pune apă, ca să fie 2- 2 litri jumate.
Taie vrio trei cartofi și pune-i tot in acea cratita la un foc mic.
Iar acum prăjeste ciupercile marunțite si dă-le drumul in apa unde fierb cartofii.
În sfârsit, rumenește morcovul, pătrunjelul, adăugându-i in fiertura.
Când o sa vezi ca morcovul a fiert (incearca-l cu o furculiță), pune și tăițeii la fiert. Nu uita sa pui in supă și ceapa rumenită.
Tăițeii trebuie sa fiarba incă 10-15 minute. După ce sunt gata, presară in cratiță pătrunjel verde, mărar si supa e gata. Aceasta supă se serveste cu smântână.
Pentru această supă ai nevoie de:
25 g de ciuperci uscate, 3 cartofi, doua cepe, doi morcovi, rădăcini de pătrunjel cu tot cu verdeață, 100 g de tăiței sau fidea, 3-4 linguri de unt, 100 g de smântână. Untul poate fi înlocuit cu ulei.
Când ciupercile se vor înmuia, scoate-le, iar in acea cratiță mai pune apă, ca să fie 2- 2 litri jumate.
Taie vrio trei cartofi și pune-i tot in acea cratita la un foc mic.
Iar acum prăjeste ciupercile marunțite si dă-le drumul in apa unde fierb cartofii.
În sfârsit, rumenește morcovul, pătrunjelul, adăugându-i in fiertura.
Când o sa vezi ca morcovul a fiert (incearca-l cu o furculiță), pune și tăițeii la fiert. Nu uita sa pui in supă și ceapa rumenită.
Tăițeii trebuie sa fiarba incă 10-15 minute. După ce sunt gata, presară in cratiță pătrunjel verde, mărar si supa e gata. Aceasta supă se serveste cu smântână.
Pentru această supă ai nevoie de:
25 g de ciuperci uscate, 3 cartofi, doua cepe, doi morcovi, rădăcini de pătrunjel cu tot cu verdeață, 100 g de tăiței sau fidea, 3-4 linguri de unt, 100 g de smântână. Untul poate fi înlocuit cu ulei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...