500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.
PREPARARE:

Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).
Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.
Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.
De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.
Dacă ai folosit carne slabă sau de
vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face
mai pufoase.
Pârjoalele se prăjesc într-o tigaie fierbinte ”încinsă”, sau în cuptorul cu microunde, tava acestuia fiind unsă cu unt sau ulei și se coc la temperatura de 150-180 grade.
Nu uita să le tăvălești prin pesmeții mărunți înainte de a le coace.
Bineânțeles, aceeași rețetă poate fi folosita și la prepararea chiftelelor. Diferența dintre chiftele și pârjoale consta în faptul ca pârjoalele se tăvălesc prin pesmet înainte de prăjire și au o forma mai turtita.
POFTA BUNA!
Pârjoalele se prăjesc într-o tigaie fierbinte ”încinsă”, sau în cuptorul cu microunde, tava acestuia fiind unsă cu unt sau ulei și se coc la temperatura de 150-180 grade.
Nu uita să le tăvălești prin pesmeții mărunți înainte de a le coace.
Bineânțeles, aceeași rețetă poate fi folosita și la prepararea chiftelelor. Diferența dintre chiftele și pârjoale consta în faptul ca pârjoalele se tăvălesc prin pesmet înainte de prăjire și au o forma mai turtita.
POFTA BUNA!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...