Ce e mai important sa stii atunci cand intri in bucatarie, iti pui sortul si boneta (in caz ca este nevoie de ea) si te apuci sa gatesti?
Mai intii
spala-ti mainile!
Ia aminte, nici o gospodina buna nu va incepe
sa gateasca pranzul, cina sau dejunul cu mainile nespalate. De aceea, nu cruta nici apa, nici sapunul, cand iti speli mainile.
Spala-le cat mai bine!
O carpa curata la indemana!
Vei avea nevoie de ea mereu: pentru a lua tigaia fierbinte de pe plita sau capacul de pe cratita; pentru a sterge farimiturile de pe masa sau picaturile de apa.Cand lucrezi la bucatariae, o carpa curata trebuie s-o ai intotdeauna la indemana.
Un prosop curat pentru vesela
Fara el n-o scoti la capat.
Dupa ce vei termina de gatit, numaidecat o sa
faci ordine. Sa speli, sa stergi si sa pui la loc toata vesela pe care ai
folosit-o. Iata de ce o sa-ti fie de ajutor servetul curat de bucatarie!
Si, in sfirsit,
masa de lucru!
Masa pe care gatesti e locul tau de munca. De
aceea pe ea nu trebuie sa fie nimic de prisos, ca sa nu-ti incurce.Iar pe masa trebuie sa ai:
Un fund -
pe el o sa tai legumele, carnea si alte produse de care o sa ai nevoie.
Un cutit - pe care o sa tai toate produsele.
O lingura
curata - pentru gustarea bucatelor.
Sare –
intr-un vas cu capac.
Si, carpa
curata - despre care ti-am vorbit mai sus.
Iti doresc succes, draga gospodina!
cred ca aceste sfaturi îmi va fi de mare folos...merci))
RăspundețiȘtergere