Treceți la conținutul principal

Pazeste-ti vederea!

  Dar cum sa mi-o pazesc? – vei intreba.

  Seara cand iti pregatesti lectiile sau citesti, cauta ca lumina lampii de masa sa nu fie prea puternica. E daunator si o lampa prea inchisa la culoare. Cel mai bine e sa alegi un bec cu sticla mata. Nu e bine nici ca lumina sa-ti cada direct in fata, ochii obosesc si incep sa te doara.


E de preferat ca lampa de masa sa aiba un abajur, iar lumina sa cada numai pe carte si pe caiet. Lampa se pune neaparat in partea stanga a mesei.

  Chiar daca citesti la lumina zilei, masa de lucru trebuie s-o aranjezi asa, ca geamul sa se afle in partea stanga.

   Pazeste-ti ochii atunci cand speli, cand scoti petele cu amoniac sau folosesti diferite parfumuri, spray-uri si deodorante.

  In nici un caz sa nu-ti stergi ochii cu batista murdara, cu manusa sau cu capatul fularului.
  Sa nu citesti niciodata culcata, caci e foarte daunator pentru ochi. Citeste la masa, avind grija ca iluminarea sa fie corecta.


  Daca e nevoie sa porti ochelari sau lentile, in nici un caz sa nu folosesti ochelari sau lentile straine. Fa o comanda conform retetei prescrise de medic. Aceste obiecte imprumutate pot sa-ti inrautateasca si mai mult vederea.


 Ochelarii de asemenea cer ingrijire. Sticlele lor trebuie sa fie foarte curate si stralucitoare. In acest scop le vei sterge cat mai des cu o bucatica de piele de antilopa.

  Iarna sticlele ochelarilor transpira din cauza contractului de temperatura de afara si din incapere. In acest caz, se procedeaza astfel: inainte de iesi din casa, sticlele se ung pe ambele parti cu un amestec de glicerina si spirt (in proportii egale). Apoi se sterg bine cu o carpa, pana cand pe sticla apare o pelicula fina si transparenta.
  Daca in ochi ti-a nimerit un fir de praf, strange pleoapele pentru cateva clipe: ochii ti se vor umple de lacrimi, care vor spala usor firul de praf.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...