Treceți la conținutul principal

Zece sfaturi pentru păstrarea florilor vii o perioadă mai indelungată

Foto: florariata.ro

1.  Florile se recomanda sa le rupi sau sa le cumperi dimineața, atunci când petalele sunt umede de roua. In asa mod, ele se păstrează proaspete timp mai îndelungat.
2.  Înainte de a le pune în apa, retează un pic tulpinile cu un briceag. Crenguțele de liliac, iasomie, caprifoi (Maina Maicii Domnului), crizanteme se crestează la coada iar în crăpături se pun capete de chibrituri, pentru ca tulpinile sa nu se strângă. In asa fel florile absorb mai bine apa.
3.  Frunzele de pe tulpina ce se afla în apa rupe-le neapărat. Caci nu fac mare frumusețe, în schimb de la ele apa începe sa aibă un miros neplăcut.
4.  Florile vii nu se pun în apa rece ca gheata. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.
5.  Multe specii de flori se păstrează mai bine și mai îndelungat, dacă în apa vei pune o bucățica de cărbune de lemn sau vei presăra praf de cărbune.
    E bine sa adaugi și câteva picături de amoniac sau o lingurița de sare de bucătărie.
6.  Trandafirii și garofițele se păstrează mai bine în apa îndulcita cu zahar. Pentru trandafiri se face o soluție de 10 %, iar pentru garofițe - chiar de 15 % de zahar.
7.  Pentru gherghine, crizanteme, garofițe e bine sa pui în apa o jumătate de pastila de aspirina (0,5 g la 3 litri de apa). Iar crenguțele se vor păstra mai mult într-o soluție de permangant de potasiu.
8.  Daca vrei ca butoanele sa se desfacă mai repede, adaugă în apa puțin amoniac sau ulei de camfor (jumătate de linguriță la 1 litru de apa) . 
9.  Tulpinile se retează în fiecare zi, ținându-le mereu în apa. Iata cum se face acest lucru. Scoți florile din apa, le speli tulpinile, speli bine și vaza, schimbând apa, apoi torni apa într-un vas, pui acolo florile și retezi cu briceagul fiecare tulpina. Când vei scoate florile din vas și le vei pune în vaza, astupa tăietura cu degetul ca sa nu se formeze goluri de aer, ce nu vor permite florilor sa absoarbă apa.
10.  Buchetele de flori se păstrează mai bine într-o odaie răcoroasa, în tot cazul nu le așeza în bătaia soarelui.
    Iar dacă florile se vor ofili, adaugă în apa câteva picături de amoniac.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...