Cartofii
fierti cu coaja isi pastreaza 75% de vitamine.
Cartofii curatiti si fierti intregi- 60-70%.
Iar cei taiati doar 35-40%.
Cartofii curatiti nu pot fi pastrati – se
inegresc. In cel mai rau caz pot fi lasati pentru 1-2 ore in apa, dar
numaidecit intregi.
Unele soiuri de cartofi se farima la fiert.
Deaceea, trebuie fierti in aburi sau in putina apa, adaugîndu-le un
sfert de lingurita de otet.
Cartofii fierti cu coaja se vor curati usor
daca, daca indata luati de pe foc ii vei stropi cu apa rece.
Pentru ca mîinile sa nu se inegreasca de la coaja
cartofilor noi, stergele cu putin otet sau toarna putin otet in apa in care
clatesti cartofii.
Si inca un sfat: daca ți sau înegrit mâinile
de la cartofi sau alte legume, sterge-ti-le cu coaja de lamâie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...