Treceți la conținutul principal

Mămăliga. Yumy!



   Mai întâi se toarnă apă în ceaun. Cam 1 litru- 1 litru jumate.  În timp ce apa se va infierbinta, cerni faina de papusoi. Pui în ceaun putina sare și presari putina faina. Cînd fiertura se va umfla, adaugi faina, 3-4 pumni si lasi sa fiarba timp de 15-20 de minute la foc nu prea mare. Cât fierbe mamaliguța pregătești tocana.  Într-o tigaie se pun jumări, dacă  n-ai carne, pune unt sa se topească, strici după aceea câteva oua.  Presoara sare. Pina mămăliga se ingroasa, scrobul sau tocana e gata. Îti ramine sa amesteci mămăliga. I-ai un melesteu de lemn si cu o mâina ții ceaunul pe plita, iar cu alta amesteci mămăliga. Amesteca bine, ca sa nu ramina boțuri. Tiparesti mamaliga si o lași câteva minute sa se coaca. Nu uita sa pregatesti brinza de oi si smintina. Apoi, pe un fund de lemn, rastorni mămăliga și torni apa in ceaun.


 

  Mămăliga e una dintre bucatele tradiționale moldovenești și preferata moldovenilor. N-ar fi rău dacă vom întâlni oaspeții și oficialitățile cu mămăliga și cu sare,  în loc de pâine cu sare.

  Pofta mare!







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...