Mai întâi se toarnă apă în ceaun.
Cam 1 litru- 1 litru jumate. În timp ce
apa se va infierbinta, cerni faina de papusoi. Pui în ceaun putina sare și
presari putina faina. Cînd fiertura se va umfla, adaugi faina, 3-4 pumni si
lasi sa fiarba timp de 15-20 de minute la foc nu prea mare. Cât fierbe
mamaliguța pregătești tocana. Într-o
tigaie se pun jumări, dacă n-ai carne,
pune unt sa se topească, strici după aceea câteva oua. Presoara sare. Pina mămăliga se ingroasa,
scrobul sau tocana e gata. Îti ramine sa amesteci mămăliga. I-ai un melesteu de
lemn si cu o mâina ții ceaunul pe plita, iar cu alta amesteci mămăliga. Amesteca
bine, ca sa nu ramina boțuri. Tiparesti mamaliga si o lași câteva minute sa se
coaca. Nu uita sa pregatesti brinza de oi si smintina. Apoi, pe un fund de
lemn, rastorni mămăliga și torni apa in ceaun.
Mămăliga e una dintre bucatele
tradiționale moldovenești și preferata moldovenilor. N-ar fi rău dacă vom
întâlni oaspeții și oficialitățile cu mămăliga și cu sare, în loc de pâine cu sare.
Pofta mare!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...