Treceți la conținutul principal

Despre vazele cu flori

   Iata ca a venit si mult asteptata primavara. Iar daca  ai un buchetel de flori sau viorele ori un manunchi orange de sultanele cu frunzulitele rotunde, atunci le vei potrivi intr-o vaza josuta si bombata.

  Iar intr-o vaza nu prea inalta, dar ingusta de sticla le va sta bine garoafelor, romanitelor, albastrelelor si catorva stible de secara.
   Intr-o vaza de ceramica se vor privi destul de bine florile cu tulpina inalta: narcisii albi sau galbeni, lalelele rosii, crengutele de liliac, crizantemele.

  Intr-un ulcior ornamentat de lut, cum crezi, ce fel de flori ai putea pune?  In asemenea vase mai toate florile se potrivesc de minune. De exemplu, intr-un ulcior cu figurine albastre le sta foarte bine bujorilor aprinsi sau unor flori de camp, cum este cicoarea.
  In magazinele noastre sunt puse in vanzare vaze de diferite forme si marimi. Nu exista sfaturi universale, dar anumite reguli totusi sint:

  A pune flori cu tulpina scurta intr-o vaza inalta e gresit.

  E foarte incomod sa pui flori cu tulpina inalta intr-o vaza joasa. E adevarat ca in Japonia se procedeaza in felul acesta, dar se folosesc niste atribute speciale.
  Nu face sa pui cateva flori intr-o vaza prea larga. Si dimpotriva: intr-o vaza ingusta sa inghesuiesti un buchet impunator.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...