Treceți la conținutul principal

Cum sa-ti ingrijesti corect pieptenele si parul


   Regula de baza este: trebuie sa ai un pieptene, care sa-ti apartina numai si numai tie. E obligatoriu! Iar pieptenele sa fie tot atit de curat, cum e si parul.

  Caci, desigur, nu te folosesti de periuta de dinti a altcuiva, cind iti speli dintii. Si nici nu permiti nimanui sa se foloseasca de a ta. Asa e si cu pieptenele. Pieptenele este un obiect personal, care nu se imprumuta. Deci, va fi numai al tau, si mai mult al nimanui!

  In fiecare saptamana, inainte de ati spala parul, iti vei rezerva cateva minute si pentru pieptene: il vei curata si-l vei spala. Pieptenele se curata de minune cu  o periuta de dinti veche, inmuiata in amoniac (o lingurita la 1 litru de apa fiarta).

Dupa ce s-a curatit se spala bine intr-o solutie de bicarbonat.

Niciodata nu spalati pieptenele din masa plastica cu apa fierbinte, caci se va deteriora.  

Capul se spala nu mai des de o data in saptamana. Iar daca parul e uscat, atunci o data la 6-8 zile.

  Ar fi de dorit ca la spalatul parului sa folosesti un sampon sau un sapun pentru copii, caci produse sunt mai moi si mai putin daunatoare.


  Asadar, sapunesti de doua ori parul cu sapun ori sampun pentru copii si tot de doua ori il speli cu apa curata. Daca apa nu e destul de moale, iar parul e lung si des, in ultima apa in  care iti clatesti parul vei turna si o lingurita de otet de masa sau ulei de masline, aceste componente îi confera parului stralucire.

  Daca parul e uscat sau despicat, acesta va fi spalat cu galbenus de ou. Se procedeaza in felul urmator: parul si pielea capului se uda mai intii cu apa, apoi se ung cu un galbenus de ou (fara albus). Peste citeva minute parul se clateste cu apa calda.

  De obicei, dupa ce parul a fost spalat cu galbenus de ou, parul devine moale, capatand totodata si un luciu natural, iar radacinile lui se intaresc.

  Indata ce ti-ai spalat parul sterge-l cu un prosop moale si piaptana-l pana se usuca.
    Niciodata sa nu-ti prinzi parul ud si sa nu-l impletesti in cosite!
    Niciodata sa nu te culci cu capul umed!
    Spune  NU  placii de indreptat parul !
 Parul, mai ales cel lung, se recomanda a fi pieptanat timp indelungat si cu grija, masind totodata cu pieptenele si pielea capului. Aceasta sporeste afluxul de sange, contribuind la cresterea si intarirea parului.

  Daca parul e lung piaptanatul incepe de la varf, trecandu-se treptat spre radacina. Pieptenele trebuie sa fie lat, comod, cu dinti rari, neascutiti, ca sa nu rupa firul.

  Daca iti cade intens parul, adreseaza-te la medic, s-ar putea sa ai nevoie de o alimentatie mai bogata in vitamine.

  Pe langa toate acestea, piaptana-ti parul cat mai indelung cu o perie din lemn, avand grija sa-l ungi in prealabil la radacina cu urmatoarea componenta: 

                                1 lingurita ulei de castor;
                                2 lingurite apa de chinina;
                                6 lingurite apa de colonie.
  Sunt foarte indicate si masajele zilnice cu varful degetelor. Vara parul se lasa liber cu scopul de a se aerisi, taindu-se din cand in cand virfurile tocite.

  Daca ti-a aparut matreata, de asemeni va trebui sa ceri sfatul  medicului dermatolog, de aceasta data. De obicei cind apare matreata, parul cade mai tare.

  In farmacii se vand diferite remedii pentru combaterea matretii, dar cel mai bine e sa le folosesti numai dupa ce te-ai sfatuit cu medicul.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...