Toarnă intr-o cratiță două pahare si jumătate de apă si pune-o la foc mare.
Când apa incepe a fierbe, adauga un pahar de orez spalat bine.
Acopera cratița și micșorează flacăra, așteaptă până când orezul se va inmuia.
Trebuie să respecți câteva sfaturi simple:
Apa trebuie să fie de doua ori si jumătate mai multă decât orezul.
Orezul se toarnă în apa fiarta și se fierbe la foc mic.
Apa nu se sărează.
Orezul nu se amestecă.
După ce orezul a fiert, nu se călește cu apă rece. Căci și așa va fi fărâmicios. E nevoie numai sa-i adaugi sare.
Orezul fiert în felul acesta îl poți folosi și ca garnitură pentru carne, si ca umplutură pentru sarmale, bostănei și ardei, și ca umplutură pentru pateuri, amestecându-l cu ou, nuci și ceapă calita.
Dintr-o asemenea fiertură poți gati terci de orez cu lapte sau budincă de orez.
Când apa incepe a fierbe, adauga un pahar de orez spalat bine.
Acopera cratița și micșorează flacăra, așteaptă până când orezul se va inmuia.
Trebuie să respecți câteva sfaturi simple:
Apa trebuie să fie de doua ori si jumătate mai multă decât orezul.
Orezul se toarnă în apa fiarta și se fierbe la foc mic.
Apa nu se sărează.
Orezul nu se amestecă.
După ce orezul a fiert, nu se călește cu apă rece. Căci și așa va fi fărâmicios. E nevoie numai sa-i adaugi sare.
Orezul fiert în felul acesta îl poți folosi și ca garnitură pentru carne, si ca umplutură pentru sarmale, bostănei și ardei, și ca umplutură pentru pateuri, amestecându-l cu ou, nuci și ceapă calita.
Dintr-o asemenea fiertură poți gati terci de orez cu lapte sau budincă de orez.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...