Pentru asta ai nevoie de:
500 g de carne, 500 g de varză
proaspătă, 200 g de rădăcini diferite
(morcovi, catrofi, napi), 2 cepe, 200 g de roșii, 3 linguri de ulei, o frunză de dafin, 3 boabe de piper
negru, pătrunjel verde, sare,
smântână.
Toarnă intr-o cratiță 3 litri de
apă. Spală bine carnea și pune-o in cratița cu apă rece. Pune-o la foc să fiarbă
o oră jumătate- două. Taie morcovul, rădăcinile de
pătrunjel, cartofii, ciapa, varza, roșiile.
Mai intâi prăjește în tigaie cu o
lingură de ulei morcovul, rădăcinile de pătrunjel și cartofii. Când toate
legumele se vor rumeni, pune-le în cratița unde fierbe carnea. Tot acolo pune
și varza. Ciorba va mai fierbe încă 30-40 de minute.
Dacă vezi că ceapa și morcovul se
vor înmuia, prăjește cu ulei ceapa tăiată mărunt. Peste ceapa rumenită pune
roșiile tăiate și mai adaugă ulei. Prăjește si roșiile cu ceapa, apoi deșarta
totul in cratiță.
Când ciorba e aproape gata, adaugă
o frunză de dafin, 2-3 boabe de piper negru și sare după gust.
Pătrunjelul și mărarul verde se pun
atunci când ciorba e turnată in farfurii. Tot atunci se adugă și smântâna.
Ciorba ca să fie mai gustoasa,
adugă in ea câteva bucățele de măr și un ardei dulce. Ardeiul, inainte de al
pune în cratiță gustă-l și vezi dacă nu-i iute. Ca altfel, strici gustul
mâncării!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...