Treceți la conținutul principal

Ciorbă de varză cu carne

  Pentru asta ai nevoie de:

500 g de carne,  500 g de varză proaspătă,  200 g de rădăcini diferite (morcovi, catrofi, napi),  2 cepe,  200 g de roșii,  3 linguri de ulei,  o frunză de dafin, 3 boabe de piper negru,  pătrunjel verde,  sare,  smântână.

  Toarnă intr-o cratiță 3 litri de apă. Spală bine carnea și pune-o in cratița cu apă rece. Pune-o la foc să fiarbă o oră jumătate- două.  Taie morcovul, rădăcinile de pătrunjel, cartofii, ciapa, varza, roșiile.
  Mai intâi prăjește în tigaie cu o lingură de ulei morcovul, rădăcinile de pătrunjel și cartofii. Când toate legumele se vor rumeni, pune-le în cratița unde fierbe carnea. Tot acolo pune și varza. Ciorba va mai fierbe încă 30-40 de minute.

  Dacă vezi că ceapa și morcovul se vor înmuia, prăjește cu ulei ceapa tăiată mărunt. Peste ceapa rumenită pune roșiile tăiate și mai adaugă ulei. Prăjește si roșiile cu ceapa, apoi deșarta totul in cratiță.

  Când ciorba e aproape gata, adaugă o frunză de dafin, 2-3 boabe de piper negru și sare după gust.

  Pătrunjelul și mărarul verde se pun atunci când ciorba e turnată in farfurii. Tot atunci se adugă și smântâna.

  Ciorba ca să fie mai gustoasa, adugă in ea câteva bucățele de măr și un ardei dulce. Ardeiul, inainte de al pune în cratiță gustă-l și vezi dacă nu-i iute. Ca altfel, strici gustul mâncării!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...