1) Nu uita de apa fierbinte nu numai când iți
speli manile, dar și atunci când iți speli vesela. Vesela în care au fiert
bucatele trebuie sa fie curata. Dupa ce vei spala-o cu apa calda, opărește-o cu apa fiarta. Astfel, vesela și prosopul de care te-ai folosit vor fi curate.
Farfuriile, după ce sunt opărite, se șterg mai bine.
3) La fel se procedează și cu vesela în care s-a frământat aluat sau au fost bătute oua pentru omleta. Se spala mai întâi cu apa rece, apoi cu fierbinte.
4) Cum sa cureți lingurile, furculițele, cuțitele, ceainicul și alta vesela nichelata?
Presoara-le apoi un strat de praf sau gel de
spălat vesela. Lasa-le sa se usuce un pic. Apoi spala-le cu un burete.
5) Cuțitele și furculițele de metal se curata cu
un burete umed înmuiat în praf special de spălat vesela.
Dupa ce sunt curățate, nu uita sa speli atât cuțitele, cat și furculițele cu apa calda și săpun. Iar fiecare furculița șterge-o în asa fel, ca sa nu rămână nimic printre dinți.
Dupa ce sunt curățate, nu uita sa speli atât cuțitele, cat și furculițele cu apa calda și săpun. Iar fiecare furculița șterge-o în asa fel, ca sa nu rămână nimic printre dinți.
6) Ca sa nu miroase cuțitul după ce ai tăiat peste, ceapa sau usturoi, tine-l puțin deasupra flăcării apoi spala-l în apa rece .
7) Se poate întâmpla ca în cratița emailata sa
se afume laptele sau alta mâncare. Vasul emailat în nici un caz nu trebuie ras
cu cuțitul. Toarnă putina apa, pune bicarbonat de sodiu și fierbe-o. Sau acoperă
fundul cratiței cu sare și las-o pentru câteva ore. Dupa asta stratul de arsura
se va curato ușor.
8) Vesela plina de grăsime, cat și buretele
se vor curata mai ușor, dacă le vei spala cu apa calda și puțin oțet.
10) Vesela de sticla e bine s-o speli cu o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet. Iar pentru ca paharele sa aibă luciu, clătește-le în apa rece, sărata.
11) Vesela de bucătărie trebuie spălata imediat
după masa. Nu amâna lucrul acesta pentru mai târziu. Îți va fi mult mai greu
sa-l faci.
Ordinea spălării veselor
Mai întâi curata vesela de resturile de la
bucate.
Apoi spal-o în apa calda cu bicarbonat.
Clătește-o cu apa fiarta
Si, în sfârșit, șterge-o cu prosopul sau pune-o în uscător.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...