Treceți la conținutul principal

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament


    Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans

Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică! 


Foto: medsite.fr
   Cele mai frecvente simptome sunt: 
- senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin);
- roșeața și uneori inflamarea vulvei; 
- secreție albicioasa cu aspect brânzos;
- miros neplăcut;
- uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala;

- uneori durere în timpul actului sexual.

  Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:
  Consumul îndelungat de antibiotice, modificări apărute în timpul sarcinii, menstruației, menopauzei sau în urma tratamentului cu medicamente hormonale, inclusiv cele anticoncepționale, existența altor factori de infecție sau boli asociate;  Deficienta sistemului imunitar; diabetul zaharat insuficient controlat.

  Exista și o serie de măsuri care pot ajuta la prevenirea apariției candidozei vaginale:
- Practicarea corecta a toaletei, prin ștergerea (curățirea) din fata către spate evitând astfel pătrunderea și răspândirea germenilor de Candida albicans dinspre intestin către vagin;
-  Evitarea rănirii vulvei sau vaginului în timpul spălării, mânuirii tampoanelor sau în cursul actului sexual;
- Evitarea folosirii acelor săpunuri, săruri de baie, deodorante vaginale, dușuri (spălături interne) care conțin substanțe care pot modifica PH-ul natural al vaginului;
- Folosirea lenjeriei largi, din bumbac, în locul celei strâmte, sintetice, care poate crea un mediu cald și umed, favorabil dezvoltării și înmulțirii germenilor de Candida;
-  Fierberea lenjeriei intime și a lenjeriei de pat, pentru distrugerea microbului.


    Apariția pe parcursul unui an a cel puțin trei episoade de candidoza vaginala definește candidoza vaginala recurenta, care poate avea o evoluție ciclica perturbând echilibrul unei vieți sexuale normale, cu impact negativ asupra stării psihice a pacientei. Cauza nu este complet elucidata, dar poate fi cauza unei deficiente a sistemului imunitar.
    Candidoza poate fi tratată cu ajutorul unor remedii naturale, inclusiv folosind o dieta bazata pe fructe, uleiuri esențiale, capsule, usturoi capsule, suplimente și alte metode pe baza de plante care au fost folosite de secole în medicina naturista. 
Coada șoricelului este o planta cunoscuta ca "planta femeilor" și a fost folosita ca medicament încă din cele mai vechi timpuri. 


P.S: Conținutul acestui articol are rol informativ și nu își propune sa înlocuiască consultul medical de specialitate




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.