![]() |
Foto: casepractice.ro |
2. Apoi speli în mai multe ape castraveții.
3. La fundul vasului pui frunze de stejar și de vișin. Frunzele de stejar fac pepenii crocanți și numai buni de ronțăit, iar cele de vișin le dau o aromă plăcută.
4. Aranjezi castraveții, punând printre ei mărar, usturoi, frunze de hrean, boabe de piper negru, rondele de morcov, țelină.
5. Iar acum pregătește saramura. Pentru castraveții mai mărunți , la 1 litru de apă se iau 75 g de sare, iar pentru cei mai mari – 120g de sare.
6. Pregătește atâta saramura, cât să acoperi castraveții cu 3-4 cm. Apoi astupă borcanul cu un capac și lasă-l la rece.
Castraveciorii proaspăt murați sunt buni de mâncat peste doua- trei zile.
Apa sărată ce se toarnă deasupra castraveților nu trebuie să fie prea sărată (o lingurița la un pahar).
E mai bine ca apa cu sare s-o fierbi, s-o răcești puțin și după aceea sa o torni în borcan.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...