Treceți la conținutul principal

Diverse salate


Salată din ridichie și roșii cu smântână


  După ce speli ridichiile și roșiile le tai felii.  Iai un gălbenuș de ou fiert și îl bați cu smântână, presari puțină sare. Apoi adaugi ridichea, verdeața și albușul de ou fiert și mărunțit. Se amestecă bine.

  La un manunchi de ridichie se pune un ou și jumătate de pahar de smântână, 2 roșii, verdeață.

Salată verde din castraveți din smântână și ou


  Se aleg frunze de salată, se spală bine în câteva ape, apoi se scurg bine si se taie.

  Ouăle fierte se taie mărunt și se amestecă cu smântână, se sărează și se aduga putin oțet. Toate acestea se amesteca din nou si se pun intr-o salatieră. De  asupra se înfrumusețează cu felioare de castraveți și mărar verde.

  Acest fel de salată se gateste chiar înainte de masă.

  Se iau 300 g de salată, un castraveț verde, două ouă, un pahar de smântâna, o linguraă de oțet si câteva fire de mărar.

Salată de sărbătoare gătită cu carne sau jambon


  Pentru asemenea salată e nevoie de de 200-300 g de carne fiartă sau jambon, 3-4 castraveți murați, un pahar si jumătate de mazăre conservată fără zeamă, un măr, doi morcovi fierți, vrio 6-7 ouă vârtoase, 250 g de maioneză. 
Sărezi după gust.

  Toate acestea se taie, se amestecă cu maioneză și se înfrumusețează.

  În loc de carne sau jambon poți pune bucățele de pește fiert sau o cutie mica de crabi conservați.

Vinegret


  Pentru vinegret e nevoie de 6 cartofi fierti, doua sfecle si doi morcovi (tot fierți), doi castraveți murați, un măr, 100 g de varză murată, 1-2 cepe. Toate acestea se taie mărunt și se amestecă cu 3 linguri de ulei, două linguri de oțet și o lingură de muștar. Sare și puțin zahăr se adaugă după gust. Vinegretul îl piți prepara și cu maioneză.

Salată simplă


  Se gătește din cartofi fierți, ceapă, ulei, sare, piper și oțet.

  Pentru aceasta se iau 500 g de cartofi fierți, două cepe, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet, sare si piper după gust.

Salată „Ciupercuța


   Această salată se privește frumos la masă, amintind de ciupercile adevărate. Se gătește in felul următor: se iau 5 ouă fierte, tăiate in două de-a curmezișul și cinci roșii nu prea mari, tot tăiate jumătăți. Fiecare jumătate de ou va fi piciorușul ciupercuței, iar jumătatea de roșie- pălărioara. Ouăle și roșiile se sărează aparte, apoi se pun intr-o farfurioară cu smântână sau maioneză 10 jumătăți de ou, iar deasupra de pun jumătățile de roșii. Salata se infrumusețează cu verdeață.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...