Salată din ridichie și roșii cu
smântână
După ce speli ridichiile și roșiile
le tai felii. Iai un gălbenuș de ou fiert
și îl bați cu smântână, presari puțină sare. Apoi adaugi ridichea, verdeața și
albușul de ou fiert și mărunțit. Se amestecă bine.
La un manunchi de ridichie se pune
un ou și jumătate de pahar de smântână, 2 roșii, verdeață.
Salată verde din castraveți din
smântână și ou
Se aleg frunze de salată, se spală
bine în câteva ape, apoi se scurg bine si se taie.
Ouăle fierte se taie mărunt și se
amestecă cu smântână, se sărează și se aduga putin oțet. Toate acestea se
amesteca din nou si se pun intr-o salatieră. De
asupra se înfrumusețează cu felioare de castraveți și mărar verde.
Acest fel de salată se gateste
chiar înainte de masă.
Se iau 300 g de salată, un
castraveț verde, două ouă, un pahar de smântâna, o linguraă de oțet si câteva
fire de mărar.
Salată de sărbătoare gătită cu carne
sau jambon
Pentru asemenea salată e nevoie de
de 200-300 g de carne fiartă sau jambon, 3-4 castraveți murați, un pahar si
jumătate de mazăre conservată fără zeamă, un măr, doi morcovi fierți, vrio 6-7
ouă vârtoase, 250 g de maioneză.
Sărezi după gust.
Sărezi după gust.
Toate acestea se taie, se amestecă
cu maioneză și se înfrumusețează.
În loc de carne sau jambon poți
pune bucățele de pește fiert sau o cutie mica de crabi conservați.
Vinegret
Pentru vinegret e nevoie de 6
cartofi fierti, doua sfecle si doi morcovi (tot fierți), doi castraveți murați,
un măr, 100 g de varză murată, 1-2 cepe. Toate acestea se taie mărunt și se
amestecă cu 3 linguri de ulei, două linguri de oțet și o lingură de muștar.
Sare și puțin zahăr se adaugă după gust. Vinegretul îl piți prepara și cu
maioneză.
Salată simplă
Se gătește din cartofi fierți,
ceapă, ulei, sare, piper și oțet.
Pentru aceasta se iau 500 g de
cartofi fierți, două cepe, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet, sare si piper
după gust.
Salată „Ciupercuța
Această
salată se privește frumos la masă, amintind de ciupercile adevărate. Se gătește
in felul următor: se iau 5 ouă fierte, tăiate in două de-a curmezișul și cinci
roșii nu prea mari, tot tăiate jumătăți. Fiecare jumătate de ou va fi
piciorușul ciupercuței, iar jumătatea de roșie- pălărioara. Ouăle și roșiile se
sărează aparte, apoi se pun intr-o farfurioară cu smântână sau maioneză 10
jumătăți de ou, iar deasupra de pun jumătățile de roșii. Salata se
infrumusețează cu verdeață.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Leave your comment here...