Treceți la conținutul principal

Sosul ca garnitură pentru diferite mâncăruri

  Nu e nici o greutate sa gatesti un sos gustos pentru paste, pârjoale de carne si cartofi, la pește si varză înabușiată.  Pentru bucate diferite se prepara si sosuri diverse, dar se gatesc la fel: se ia o lingura de unt si se amesteca cu una de faină. Acest amestec se pune intr-o cratiță la foc mic, apoi se adauga un pahar de bulion sau lapte.
  Sosul e gata! 
Se mai poate adăuga in el:
  Suc de lamâie, atunci când e servit cu varza înabușită sau pește.

  Ciuperci uscate, fierte, taiate marunt – acest sos e potrivit pentru pârjoale din cartofi.

  Castraveți murați, mărunțiți, se servesc la pârjoalele din carne.

  O lingură- două de pastă de roșii- sosul de tomate e potrivit pentru pârjoale, pește , paste fainoase și cartofi prajiți.
Cîteva sfaturi!

  Primul sfat- Daca vrei ca bulionul din carne sa fie gustos, pune carnea la fiert in apă rece. În cazul acesta carnea va elibera toate calitatile gustative si supa va fi densă.
  Al doilea sfat- Daca se servește carnea pentru felul doi, atunci se pune la fiert in apa clocotita.
  Bulionul va fi mai rar, in schimb carnea mai - suculentă si gustoasă. Același lucru se poate spune si despre peste.

  Al treilea sfat- Orice fel de mâncare mai intâi se pune la un foc mare, iar dupa aceea se fierbe la foc mic.
  Al patrulea sfat- Daca prăjesti pârjoale sau carne, mai intâi înfierbântă bine tigaia, apoi toarna ulei și numai dupa aceea pune pârjoalele, carnea sau cartofii. În felul acesta bucatele gatite de tine vor fi gustoase si arătoase.

Mirodenii pentru supe și carne

  În supe si carne pentru miros și gust se pun diferite condimente: frunze de dafin, boabe de piper negru, mărar, patrunjel, telină, ceapă verde, ciuperci uscate, morcovi, napi, uneori usturoi. În comerț gasești înca alte multe preparate în forma de praf care le poți adăuga, dacă ai încredere în ceea ce se vinde.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rețetă rapidă de chiftele / Pârjoale moldovenești

    INGREDIENTE:    500 g de carne tocata, 100 g de pâine uscată, 2 ouă, doi cartofi, 1-2 cepe, 50 g de unt sau ulei, sare și piper după gust, pesmet.     PREPARARE:      Daca ai cumpărat carne gata tocata, mai dă-o încă o dată prin mașina de tocat.   Mai întâi da-i carnea, apoi cartofii, ceapa și pâinea albă înmuiată în lapte (sau în apă).   Compoziția dată se amestecă cu două ouă, putina sare, piper și toarnă 2 linguri de apă rece. Amestecă bine.    Pregătește pe un fund pesmetul pisat, în care vei tăvăli pârjoalele, și începe a le da o forma.   Pârjoalele pot fi rotunde și lunguiețe, dar înainte de a le da o formă, împarte carnea tocată în porții egale.    De obicei, pârjoala cântărește aproximativ 50 g. În felul acesta se vor coace mai bine.   Dacă ai folosit carne slabă sau de vită, adugă în fiecare pârjoală câte o bucățică mică de unt, care le va face mai pufoase.  ...

Omleta din porumb

  Se ia un ou, se amesteca cu jumatate de pahar de lapte si jumatate de pahar de porumb conservat. Dupa ce le-ai batut bine, le sărezi si torni toata masa aceasta in tigaia înfierbîntata si unsa cu ulei sau unt, ori in tava de la cuptor.

Cum identificam CANDIDOZA VAGINALA? Simptome & Tratament

     Candidoza vaginala este o boala foarte frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) și care exista în mod normal în organism, numita Candida albicans Aceasta ciupercă poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventă la femei,  în special la cele aflate la vârsta fertilității. De reținut și foarte important este ca aceasta NU ESTE o boală venerică!  Foto: medsite.fr       Cele mai frecvente simptome sunt:  - senzația de mâncărime în interiorul vaginului și la nivelul vulvei (intrarea în vagin); - roșeața și uneori inflamarea vulvei;  - secreție albicioasa cu aspect brânzos; - miros neplăcut; - uneori, cu ocazia spălării, poate apărea o senzație de înțepătura în zona genitala; - uneori durere în timpul actului sexual.   Factorii care declanșează manifestarea candidozei vaginale pot fi:    Consumul îndelungat de ...